Hytte og feriehus i Jæren

Kystlandskapet Jæren ligger vest i landet, nærmere bestemt i Rogaland. Her finner du de kjente byene Stavanger, Sandnes og Bryne, hvor førstnevnte er Norges tredje største by. Opprinnelig betydde Jæren «kanten mot havet», og det er kystlandskapet som setter sitt særpreg på området. Kyststrekningen ligger åpen mot havet og ble fra gammelt av regnet som en av de farligste langs norskekysten. I dag er Jæren synonymt med høy himmel, vid horisont og endeløst hav der milevis av sandstrender møter havets krefter. Europamesterskapet Eurosurf finner sted på Jæren, og under arrangementet kan du oppleve Europas beste surfere i bølgene langs Jærkysten.

Feriehus i Jæren

Populære feriehus i Jæren

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Jæren

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Jæren

Loading...

Kultur

Gamle Stavanger er Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse med for det meste små sjarmerende hvitmalte hus fra slutten av 1700- og begynnelsen av 1800-tallet. I dag finnes det få av slike sammenhengende eldre bygningsmiljøer med bolighus som dette, og Gamle Stavanger står på UNESCOs verdensarvliste som en av de bevaringsverdige byene i Norge. Før i tiden var det vanlig å ta med seg huset når man flyttet, og dette gjelder også for flere av husene i Gamle Stavanger. Ta en spasertur gjennom de trange brosteinsbelagte gatene i Gamle Stavanger, slå deg ned på en benk og nyt utsikten mot havnen og mens du tenker tilbake på en svunnen tid. Her finner du også Stavanger Maritime museum og Norsk Hermetikkmuseum.

Attraksjoner og opplevelser

Kongeparken i Ålgård er en av Norges mest populære fornøyelsesparker med et eldorado av opplevelser for hele familien. Her kan du møte traktoren Gråtass og alle dyrene på gården hans, prøve deg som brannmann på Barnas Brannstasjon, kjøre den 1000 meter lange bobbanen, kjenne det kile i magen av karusellene og lage sjokolade i Freia sjokoladefabrikk. Tiden går fort når man har det gøy, og med alle opplevelsene som venter på deg her, er én dag i parken alt for lite. Det venter mange aktivitetsmuligheter for deg som legger ferien til en hytte i Norge!

Naturomgivelser

Norges Nasjonale Turistveger er utvalgte strekninger gjennom unik norsk natur der inntrykkene er forsterket av arkitektur og kunst på egnede rasteplasser og utkikkspunkt. Det sies at du ikke har sett hele Norge dersom du ikke har sett Jæren, og Nasjonal Turistvei Jæren som går mellom Ogna og Bore, er derfor en naturlig del av reisen når du leier feriehus i Rogaland. I Jærlandskapet er det lett å bli begeistret over naturkreftene som utspiller seg rett foran nesen på deg. Ta deg tid til å kjøre på noen av de små sideveiene, kjenn hvordan veien bølger seg gjennom kulturlandskapet, og kom nærmere havet. Her finner du både sand- og rullesteinstrender, hvor Orrestranda kanskje er av de vakreste med hvit sand og rik flora og fauna.