Feriehus og hytter i Hjelmeland

Sørvest i Norge, i hjertet av Ryfylkeregionen, ligger naturskjønne Hjelmeland. I Ryfylke er naturen selve hovedattraksjonen, og Hjelmeland er ikke noe unntak. Leier du en hytte i Hjelmeland, kan du se frem til varierte aktivitetsmuligheter rett utenfor døren.  Kanskje tar du deg til Hjelmeland via Nasjonal Turistveg Ryfylke, og allerede på vei inn i kommunen kan du se noen av de fantastiske naturattraksjonene du kan oppleve på ferie her.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populære feriehus i Hjelmeland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Hjelmeland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Hjelmeland

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Samfunnet i Hjelmeland har lange tradisjoner for sanking av naturens goder. En hytteferie i Ryfylke betyr et opphold tett på naturen, og dette er en god anledning til å fiske, plukke og sanke, og smake på alt det gode som finnes rett foran nesen din. 

Opplev den vakre Jøsenfjorden, en sidefjord av Boknafjorden. Aller finest er fjorden fra vannet! Fra båt, kajakk eller kano  kan du se majestetisk natur, stupbratte fjellsider, laks – og kveiteopprett, og  steder der du skulle tro at ingen kunne bo. Det er heller ikke umulig at du får øye på en havørn underveis – det er litt av en opplevelse! Jøsenfjorden er kjent for godt fiske, så her er det ideelt å prøve lykken. 

Leier du hytte i Rogaland og pakker med deg fjellskoene, kan du glede deg over flotte turmuligheter. For deg som vil bestige en topp i løpet av oppholdet, kan det sagnomsuste fjellet Skomakernibbå være midt i blinken. Skomakernibbå henger på sørsiden av Jøsenfjorden, med en høyde på 700 moh. Du kan starte turen ved Hagalid, der du kan følge en skogsvei før merkene tar deg opp mot fjellet. Merk at det ikke er mulig å gå ut på nibbå - denne er løs og farlig. Rundt 100 meter før nibbå har du likevel en fantastisk utsikt over Jøsenfjorden. 

For familier med mindre barn kan en tur i Eventyrskogen i Årdal være spennende. Her gjemmer både tusser og troll seg blant trærne, og du tas med gjennom flere eventyr. Rundturen tar cirka én time og passer for hele familien.

Attraksjoner og severdigheter

En ferie i Hjelmeland er ikke komplett uten å ha sett den store jærstolen på Sande. Denne ble reist i 1999 til ære for 100-årsjubileet til jærstolproduksjonen i kommunene. En jærstol er en stoltype som er spesielt knyttet til Hjelmeland. 

Ritlandskrateret finner du ved å kjøre fra Hjelmeland fergekai mot Vormedalen. Krateret  ble dannet for 500 millioner år siden, da er meteoritt traff området. Etter du har parkert bilen i Kleivaland, kan du følge merket vei til Ritlandskrateret, som i dag er et spennende friluftsområde. 

Hjelmeland er en av de viktigste frukt – og bærdyrkende kommunene i Rogaland. Mellom Hjelmeland og Fister finner du Vigatunet, som står slik det gjorde på 1800-tallet. I tillegg til å gi et innblikk i gårdslivet, har Vigatunet en frukthistorisk hage. Her er det plantet rundt  100 trær, som representerer tradisjonelle eple -, pære – og plommesorter fra Ryfylke.

Hytter og feriehus i Hjelmeland

Du kan oppleve mye spennende på hytteferie i Rogaland. Innenfor fylkets grenser finner du flere av landets flotteste naturattraksjoner som Lysefjorden og  Preikestolen, samt byer som Stavanger og Haugesund. 

La din neste ferie gå til en av våre feriehus og hytter i Norge. NOVASOL formidler et stort utvalg av ferieboliger spredd rundt om i vårt langstrakte land. Du kan enkelt finne frem til neste hytte i Norge ved å søke her på våre nettsider. Velkommen til NOVASOL og vår verden av ferieboliger!