Hytte og feriehus i Karmøy

Karmøy er et spennende øyrike med et hav av aktivitetsmuligheter. Opplev en autentisk kystkultur på hytteferien, samtidig som du befinner deg nær byen Haugesund. I Karmøy kan du benytte deg av fantastiske fiskemuligheter, lære mer om Norges historie og oppleve spennende natur. Med en hytte i Rogaland som utgangspunkt, ligger alt til rette for gode ferieopplevelser i Karmøy.

Lej en hytte på Karmøy med maritimstemning

Populære feriehus i Karmøy

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Karmøy

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

I  Karmøy finner du mange fine naturområder, fjell, åser og strender. Dette ligger til rette for en aktiv ferie i idylliske omgivelser. Her finnes det en rekke ting du kan gjøre. Utforsk øyene fra sykkelsetet, til fots eller fra vannet i kajakk eller kano. 

De fleste regner nok ikke med å få «sydenstemning» i Karmøy, men visste du at du finner noen av Norges fineste strender her? Her finner du flere sandstrender som passer perfekt for blant annet barnefamilier. Åkrasanden har blitt tildelt annerkjennelsen Blått Flagg og har tidligere blitt kåret til Norges flotteste strand

Ikke gå glipp av de fantastiske fiskemulighetene i Karmøy. Det er rundt 80 vann i kommunen – med andre ord finnes det gode muligheter for å få fisk på kroken. Du kan også fiske etter saltvannsfisk fra land eller båt hele året. Husk å sjekke hvilke regler som gjelder for fiske der du er. For den som liker aktiviteter i vannet, er det også optimale forhold for surfing, kiting og vindsurfing i Karmøy.

Dersom du har noen ledige dager under ferien i en hytte i Rogaland, kan du ta en dagstur inn til Haugesund. Den sjarmerende byen har mye å by på, i form av severdigheter, kulturopplevelser, spisesteder og shopping. I Haugesund er det mange interessante museer og gallerier du kan besøke. Her finner du blant annet landets eneste riksmonument, Haraldshaugen. Monumentet ble reist som en feiring av samlingen av Norge til et rike, og det sies at Harald Hårfagre lå begravet her.Titt i butikker i den lange Haraldsgaten, spis god mat på en av de mange restaurantene og kafeene, eller bare vandre rundt i byen. Fra Haugesund er det kort vei til spennende toppturer og noen av Norges mest kjente naturattraksjoner.

Attraksjoner og severdigheter

Karmøy har en sentral rolle i norgeshistorien – her lå nemlig landets første kongesete og en av Harald Hårfagres kongsgårder. I dag kan du blant annet besøke Olavskirken på Avaldsnes, bygget i 1250, som den gang var en del av kongsgården. Ved kirken ligger et historiesenter, der hele familien kan lære om en historie som strekker seg flere tusen år tilbake i tid. På sommeren kan du besøke den rekonstruerte Vikinggården, der du blir tatt med til den spennende middelalderen. 

Ta turen til sørspissen av Karmøy og besøk den gamle seilskutebyen Skudeneshavn, som ofte blir kalt «den hvite empirebyen» på grunn av sin spesielle byggestil. Opplev den hyggelige atmosfæren, vandre langs hvite, små trehus og stopp innom for kaffe på en av de fine kafeene. Her får du en smak av ekte kystkultur.

Hytte og feriehus i Karmøy

Når du leier en hytte i Karmøy venter gode ferieopplevelser. Hele året kan øyriket tilby et stort utvalg av aktiviteter, og her finnes det noe for alle. NOVASOL formidler mange ulike hytter i Norge, og du kan velge mellom hytter av enkel standard, leiligheter tett på byene og mer luksuriøse ferieboliger. 

Du kan enkelt finne din neste NOVASOL feriebolig ved hjelp av vår søkefunksjon. Legg inn de kriteriene du ønsker for ferien og vi hjelper deg å finne din neste feriebolig.