Feriehus og hytte i Dirdal

Den lille bygda Dirdal i Gjesdal kommune ligger vakkert plassert i en bukt hvor Høgsfjorden og Frafjorden møtes, og kun en liten times kjøretur fra Stavanger. Mange mener at navnet Dirdal kommer fra det gammelnorske navnet «Digrdal», altså stor dal, og når man ser de høye fjellsidene som omringer Dirdal kan man raskt tenke seg til hva navnet kommer av. Når du leier et feriehus i Dirdal kan du se frem til en ferie spekket med flotte naturopplevelser og morsomme aktiviteter for hele familien.

Ferienhäuser in Dirdal Frafjord

Populære feriehus i Dirdal

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Dirdal

Loading...

Ut på tur i Dirdal

Med base i Dirdal har du et perfekt utgangspunkt for flotte foturer og toppturer ikke bare i Gjesdal kommune, men i hele Rogaland. Den mest populære og berømte turen i området er den opp til Preikestolen, som ligger kun en drøy times kjøretur fra Dirdal. Men det finnes utallige andre spennende og flotte turer av forskjellige vanskeligehetsgrader i mer umiddelbar nærhet også. Vådlandsnuten, Madland, Byrkjedal, Frafjordhatten og Hålandsstølen er bare et lite knippe av de mange områdene hvor man kan boltre seg i tilrettelagte ruter.

Aller nærmest Dirdal finner du Ramnstoknuten, og hvis du er vant til å gå i krevende terreng og ønsker en utfordring kan et tur opp hit være noe for deg. Turen starer ved Dirdal småbåthavn, og det finnes to ruter opp – via Skaret eller via Padlane – begge er bratte, men den som går via Skaret er i følge de som har prøvd den nærmest som å gå opp en stige. Men når arbeidet er hardt, er ofte lønnen for strevet også god. Når du kommer på toppen blir du nemlig belønnet med en spektakulær utsikt over Høgsfjorden, Frafjorden og Frafjordhatten.

Om vinteren vil skientuaiaster finne glede i Gilja Alpin på Giljastølen. Alpinsenteret er ikke av de største, men det er fortsatt gode mulighteter for å ha det gøy både for store og små. Løypetrasèen er på 700 meter og hovednedfarten måler 1300 meter. Det er nedfarter på begge sidene av trekket. Forutenom alpin er det også gode muligheter for å stå på langrenn her, med oppkjørte løyper rundt Gilja.

Attraksjoner og severdigheter i Dirdal

Dirdals største og mest populære attraksjon er den 90 meter høye Månefossen. Fossefallet er det høyeste av sitt slag i Rogaland, og er et imponerende syn. Turen opp til fossen tar ca. 30 minutter og starter ved Eirkeskog. Turen er kategorisert som middels på vanskelighetsgraden, men er overkommelig for de aller fleste. Om dere ønsker litt mer utav turen til Månefossen kan dere fortsette videre innover Fidjadalen, hvor dere etterhvert kommer til den gamle, men nå restaurerte Friluftsgarden Mån. I kjelleren av gården finner dere en varmestue som er åpen hele året og her er det også en utstilling om fjellgardens histore og området rundt.

Gloppedalsaura og Bykjedalstunet er også to attraksjoner som er verdt å nevne her. Gloppedalsaura er en samling av enorme rasblokker som ligger oppå en endemorene, og er Nord-Europas største steinrøys. Dette naturfenomenet vitner om de massive kreftene som har vært i spill for mer enn 10.000 år siden. Ved Byrkjedalstunet er det som å gå tilbake i tiden, hvor tradisjonell norsk mat, kultur, kunst og interiør står i fokus. Byrkjedalstunet har også sitt eget lysstøperi hvor hele familien kan prøve å støpe sine egen lys.

Med kort vei til norges fjerde største by Stavanger, er også en dagstur hit en god adspredelse fra friluftaktivitetene. Her kan dere ta del i bylivet, spise lunsj på en kafe, og shoppe. En rusletur gjennom koselige og fargerike Øvre Holmegate, som på folkemunne bare kalles Fargegata, kan også anbefales.

For de yngste familiemedlemmene vil nok tur til Kongeparken også komme høyt opp på ønskelisten. Fornøyelsesparken som ligger kun 25 minutter fra Dirdal har over 60 forskjellige attraksjoner og karuseller som passer for barn i alle aldre.

NOVASOL – Med kunden i fokus siden 1968

Hos NOVASOL står kundens opplevelse i fokus. Derfor inspiserer vi alle våre feriehus og hytter innen vi inkluderer de i vårt sortiment. Dette bidrar til å skape trygghet hos våre kunder. Vi tror på at god service er nøkkelen til en uforglemmelig ferie. Derfor er vi med deg på hele reisen – før, under og etter – slik at du alltid skal føle at du er i trygge hender når du leier en feriebolig med oss. 

Når du har bestemt deg for å leie en feriebolig i Dirdal, kan du enkelt gjennomføre bookingen her på våre nettsider. 

Vi ønsker deg varmt velkommen til Dirdal og NOVASOL.