Hytter og overnatting i Ølen

Beliggende mellom to av Norges flotteste fjordlandskap, Ryfylke og Hardanger, er Ølen et perfekt tilfluktsted for de som ønsker å komme vekk hverdagsstresset og nyte rolige dager omringet av storslått natur. Ølen byr på en rekke flotte opplevelser og aktiviteter både for store og små, og med et feriehus fra NOVASOL er dere sikret at dere også sover og bor godt i løpet av ferien.   

Ølen er kommunesenter i Vindafjord kommune, som i tillegg til Ølen består av 8 andre bygder: Ølensvåg, Skjold, Bjoa, Sandeid, Vikedal, Imsland og Vats. Med sin beliggenhet er Ølen et utmerket utgangspunkt for en Norgesferie spekket med flotte naturopplevelser og aktiviteter. Området har over 100 oppmerkede turløyper, som varierer fra barnevogn-vennlige turer til krevende toppturer. Høyeste toppen er Bjørndalsnuten på 1016 moh. I tillegg til godt tilrettelagte turløyper huser Vindafjord 11 friluftsområder med flotte badeviker om sommeren og preparerte skiløyper om vinteren. Olalia Fjellstove er også en populær turdestinasjon, både vinter og sommer. Turen er på ca. 5,5 km fra Opheim parkeringsplass og er tur som passer for alle familiens medlemmer uansett alder. Vel fremme på fjellstua kan dere belønne dere selv med noe godt fra kafeen.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populære feriehus i Ølen

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Ølen

Loading...

Sommer i Ølen og Vindafjord

Sommeren i Ølen og Vindafjord er rett og slett idyllisk. Omringet av frodig grønn natur og fjell, finner dere utallige små viker og strandperler hvor dere kan tilbringe lange dager ute i solen, bade, leke og grille. Noen av de mest populære strendene er Gardavika, Skjelkavika og Vedvika. Den eneste kommunale stranden finner dere i Sandeid, og der har dere tilgang på fasiliteter som brygge, toalett og grillhytte. Men hvis dere foretrekker å ha stranden litt mer for dere selv finnes det også mange små bortgjemte perler rund omkring i hele Vindafjord kommune, som bare venter på å bli oppdaget.

Sommeren i Vindafjord er også utmerket for båtliv, og en morsom aktivitet for de med tilgang til båt er «øyhopping» på Romsaøyene ute i Ølsfjorden. Her finner dere flere flotte bade- og fiskeplasser, og det er også muligheter for å overnatte på øyene enten med telt eller ved å leie en hytte. Men øyene byr på mer enn bare fine badeviker og båthavner – det er også et eldorado for store og små som vil ut på oppdagelsesferd mellom gamle bygninger og husruiner, samt gode turmuligheter langs stier og gamle ferdselsveier.

Fiske i Ølen og Vindafjord

Fiskeentusiaster vil også elske en ferie i Ølen og Vindafjord. Fiskeforholdene og mulighetene er gode og varierte. Oppe i fjellene er det flere fiskevann hvor man kan fiske Aure og Røye, og ved noen av de er det heller ikke nødvendig med fiskekort da bestanden er såpass stor. Det er likevel en god ide å sjekke på forhånd hvilke regeler som gjelder der du planlegger å fiske.

Det er også flere muligheter for laksefiske i Vindafjord, som eksempelvis ved Vikedalselva, Rødneelva og Åmselva. Vær obs på at det er døgnkvoter på hvor mange laks (normalt 1 eller 2 laks) man kan ta per fisker, og at sjøauren er fredet og skal derfor settes ut igjen hvis man får den på kroken. Fiskekort er påkrevd, i tillegg til at en fiskeravgift skal betales hvis man skal fiske etter laks. Barn og unge under 18 år er untatt fra å betale fiskeravgift.

Aktiviteter for barna i Ølen og Vindafjord

Det er ikke kun de voskne som vil nyte en ferie i Ølen og Vindafjord. Kommunen har gjort mye for at barn og ungdom skal trives, og det vises godt ved blant annet Aktivitetsparken i Ølen. Nede ved vannkanten i sentrum av Ølen ligger det en innholdsrik og moderne lekeplass med små trampoliner og klatrestativ. For de større barna og voksne er det også rom for lek og moro her, med blant annet fasiliteter for å trene, skate, spille padletennis, strandvolleyball, bordtennis, og boccia.

En annen morsom aktivitet for barna er et besøk til Frøndals Aktivitetsgård. Her kan dere bryne dere på en rekke spennende aktiviteter som pil og bue, øksekasting, kanopadling, og paintball. I tillegg har gården 123 hester til turridning, baneridning eller kjøring med kjerre. Gården tilbyr også drop-in ferieridning, hvor deltakerne får være med på stell av hestene, en ridetur ute i skogen og trening på bane. Det er ikke et krav til rideerfaring for å være med.

Kulturelle aktiviteter i Ølen

For de kulturinteresserte vil Sjoargata i Ølen sentrum, også kalt kulturløypa, falle i smak. På en tur på ca. 2 km blir du tatt med gjennom Ølens historie over de siste 100 årene. Løypa har informasjonsskilt underveis som forteller historier om indbyggernes levesett, samt handel og næring i Sjoargarden gjennom tiden.   

Besøkende vil også sette pris på Ølen kulturhus, hvor det med jevne mellomrom settes opp diverse kulturelle arrangementer, mens Ølen Senter vil tilfredstille innkjøpsbehov som skulle melde seg.

Hytter og overnatting i Ølen

Etter en lang dag spekket med morsomme aktiviteter er det godt å vite at man kan returnere til et hyggelig og velutstyrt feriehus, hvor dere kan nyte hverandres selskap og lade batteriene til neste dag med spennende opplevelser. NOVASOLS feriehus i Ølen og Vindafjord varierer i både størrelse, stil og prisklasse, men felles for de alle er at de har store fine uteområder, og mange av de har en fantastisk utsikt over fjorden.  

Når du leier et feriehus eller en hytte i Ølen og Vindafjord har du kort avstand til det beste av hva Rogaland har å by på, og dagsturer til Haugesund, Stavanger og Bergen er innenfor rekkevidde. Bestill din neste norgesferie med NOVASOL. Vi har et rikt utvalg av feriehus og hytter i hele Norge som venter på å bli oppdaget av deg.