search

Feriehus og hytte i Suldal

Nordøst i Rogaland ligger Suldal, en av Vestlandets største kommuner. Ryfylkeregionen er preget av vakre naturattraksjoner, og på ferie i denne delen av Norge kan du glede deg til gode aktivitetsmuligheter og varierte opplevelser rett utenfor hyttedøren. Bli med på en reise gjennom lunt fjordlandskap, frodige dalfører, dype skoger, spennende kultur og historie. Velkommen til Suldal!

Attraksjoner og severdigheter 

Nasjonal Turistveg Ryfylke går fra Oanes til Håra, og tar deg innom noen virkelig spektakulære attraksjoner. Veien går gjennom Suldal, og du kan blant annet stoppe innom Sand, som er Suldals administrative senter. På Sand kan du blant annet besøke laksestudioet i Sandsfossen. Her kan du se fisk på vei opp laksetrappen gjennom store glassvinduer. Etterpå kan du krysse den flotte Høsebrua over fossen, før du tar turen til Ryfylkemuseet i Nesasjøhuset ved sandstranden på Sand. 

Ikke gå glipp av sjarmerende Jelsa, en av Ryfylkets eldste fjordbygder. Spesielt fin er den lille bygda på sommeren, og mange kommer hit for å feriere. De hvite trehusene og den fine beliggenheten ved Jelsafjorden, skaper en idyllisk atmosfære. 

Har du lyst til å ta med familien til en autentisk suldalsgård med mye liv og røre? Da bør du ta turen til Kolbeinstveit, som er en del av Ryfylkemuseet. I sommermånedene er Kolbeinstveit en levende museumsgård, med dyr, leker, matservering og utstillinger. Midt på tunet står dessuten Rogalands eldste bevarte trebygning, Guggedalsloftet. 

Leier du en hytte i Suldal, må du ikke gå glipp av den gode maten som produseres her. Du har kanskje hørt om Suldalsskinka, som kan kjøpes flere steder i kommunen.  

Prøv fiskelykken fra en hytte i Suldal

Aktiviteter og opplevelser

Landskapet i Suldal strekker seg fra kyst og fjord, til fjell, skog og daler. Det venter varierte naturopplevelser på ferie i Suldal, og kommunen er et paradis for turglade! Det finnes flere fine turmål i kommunen, og blant annet Hellandsnuten, Snønuten og Napen kan nevnes som gode alternativer for deg som ønsker en topptur. For litt roligere fotturer, kan en avslappende tur rundt Ritlandsvatnet og Hylsskardet være midt i blinken. 

I Suldal kan du tilbringe dagen med fiskestang i hånden om du ønsker. Fiske i fjorden er tillatt hele året rundt, og du trenger ikke fiskekort. Du kan også fiske i elver og fjellvann, men dette krever at du undersøker begrensninger og fiskekort på forhånd. Suldalslågen, Vikedalselva og Hålandselva er populær blant laksefiskere.

Suldals mange elver og innsjøer er også perfekte for sommeraktiviteter. Pakk med badetøyet når du er ute på tur, eller oppsøk en av badestrendene. Den som liker fart og spenning kan prøve rafting i Suldalslågen, eller hva med å utforske laksens verden på laksesafari?

Planlegger du å ta med deg skiene på hytteferie i Rogaland? Da kan du glede deg over rundt 40 kilometer med preparerte skiløyper av varierende lengde i Suldal. Rundt én time unna ligger Svandalen 

Feriehus og hytte i Suldal

Lei en hytte i Ryfylke for en ferie i flott vestlandsnatur. Her kan du oppleve et vakkert fjordlandskap, samt majestetiske fjell og daler. I tradisjonsrike Suldal får du en autentisk opplevelse av det denne regionen kan tilby. NOVASOL formidler hytter over hele Norge og kan tilby et stort og variert utvalg på Vestlandet.