search

Feriehus og hytte i Rogaland

Lei en hytte i Rogaland, og omgi deg med vakker natur, gode restauranter, hyggelige rogalendinger og havet. Rogaland er det sørligste fylket på Vestlandet og består av bakker og daler i sør, det flate landskapet Jæren i sørvest og Ryfylke, Haugesund og Karmøy med omegn i nord. Fylket dekker 9.141 km² og har rundt 400.000 innbyggere. Stavanger og Haugesund er de to største byene med henholdsvis ca. 130.000 og ca. 35.000 innbyggere. 

Interessen for regionen Rogaland tok til allerede i vikingtiden og har frem til i dag ikke dabbet av. Litt sør for Stavanger fant kanskje Norges største og viktigste slag sted i år 872, nemlig slaget ved Hafrsfjord. Vikingehøvdingen og senere kongen Harald Hårfagre vant slaget og ble dermed den første som samlet Norge til ett rike. Ved havet i Hafrsfjord står minnesmerket Sverd i fjell til minne om dette slaget. Med NOVASOL hytteutleie i Norge er du garantert en autentisk og flott ferie i Rogaland.

Hytte i Rogaland

I dag utgjør Rogaland en moderne, dynamisk og fredelig region som bl.a. er tett knyttet til oljeutvinningen i Nordsjøen. Fylkeshovedstaden Stavanger ansees som Norges oljehovedstad. Her hersker en pulserende internasjonal atmosfære.

Rogalendingene fremviser en vennlig og avslappet væremåte og rogalandsdialekten har en svak aksent som kan minne om sørlandsdialekten. Rogalendingenes glade gemytt henger muligens sammen med det lokale klimaet som i det minste i den sørvestlige delen av fylket er Norges mildeste. På Jæren settes de første potetene gjerne allerede i slutten av februar, hvorimot bøndene i resten av Norge ofte må vente til mai måned.

Opplev den vakre naturen i Rogaland fra din hytte

Naturomgivelser

Rogaland består av høyfjell, dype og lange fjorder, grønne øyer i Ryfylkebassenget og en fantastisk skjærgård mot Nordsjøen. I tillegg til dette finner man det flotte slettelandskapet på Jæren som også inkluderer fantastiske sanddynstrender. Når du besøker Rogaland vil du kunne oppleve den vakre og fredfulle naturen. Hettemåkene er en av fugleartene du vil møte på dersom du tar en vandretur ut i Rogalands naturlandskap.

Det høyeste fjellet er Vassdalsegg (ca. 1658 m.o.h), som befinner seg i Sundal og Vinje kommune. Her kan man gå fantastiske turer med venner og familie. Andre fjell man kan besøke er blant annet Kistenuten, Breidfonn, Trollaskeinuten, Snønuten og Skaulen. Alle kan skryte av sine vakre omgivelser, og er rik på både flora og fauna.

Lei en hytte i Rogaland og opplev bratte fjell, brusende fosser og dype fjorder som f.eks. den pittoreske Lysefjorden i øst, endeløse sandstrender på Jæren i sør, sjarmerende øyer i vest og vindutsatte lyngmoer på Karmøy i nord. Drar du på hytte i Ryfylke kan du besøke noen av Norges aller mest kjente naturattraksjoner; Kjeragbolten og Preikestolen.

Besøk Preikestolen fra feriehuset i Rogaland

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Når du skal på ferie til Rogaland har du også mulighet til kulturelle opplevelser. Du kan blant annet besøke Rogaland Teater, og her kan du se alt fra barnestykker til voksenstykker. Er du interessert i historie? Ja, da må du besøke Rogalands krigshistoriske museum! Museet ble etablert i 1985, og det første som møter deg er året 1940, da andre verdenskrig brøt ut. Besøk også FN-parken, en severdighet for de interesserte.

Rogaland har mange fjell, og det sier seg selv at man kan benytte seg av sjansen til både gå – og sykkelturer. Ta for eksempel en gåtur til preikestolen, et fjellplatå på nordsiden av Lysefjorden i Forsand. Dette er et populært sted blant turister, og en tur dit er å anbefale. Det befinner seg også en rulleskiløype på Vikeså, og dette er Rogalands første rulleskiløype. Vil du ha en utfordring i ferien? Ta en dag der du utfordrer deg selv med klatring i Sirdalen, en spennende opplevelse.

Steder å besøke i Rogaland

Besøk Dalane, som er plassert i Sør-Rogaland, her finner du et anortosittlandskap, og dette er en type bergart. Bergarten er fylkesstenen i Rogaland, og er svært flott.

Sør-Rogaland byr på en rekke opplevelser og aktiviteter, enten du er med venner eller familie. Besøk Sundvor eller lei hytte i Stavanger som befinner i Sør-Rogaland. Her er det en rekke festivaler hvert år, og her kan du oppleve alt fra fantastisk musikk til smakfull mat. Hvis du på ferie i Sør-Rogaland, må du besøke kirken i Sundvor, en langekirke fra 1927 som er bygget i tre med 228 plasser.

I de mange fjell kan man gå turer eller sykle, og noen steder kan man til og med ta seg en klatretur. Turen til fjellene legger ikke bare opp til en aktivreise, men også en tur omgitt av vakker og flott natur, et syn man bør få med seg.

 

NOVASOLs hytter og feriehus i Rogaland

Vi tilbyr et stort og variert utvalg av feriehus og hytter i Rogaland i forskjellige prisklasser. Når du leier en hytte i Rogaland med Novasol kan du se frem til å feriere i idylliske omgivelser hvor gode naturopplevelser og komfort står i fokus. Flere av våre feriehus i Rogaland ligger tett på vann, slik at du har gode muligheter til å bade, fiske og prøve deg på andre vannsportaktiviteter. Enten du drømmer om et feriehus for hele storfamilien eller en romantisk hytte for to, vil du finne det du leter etter i vårt brede utvalg av feriehus og hytter i Rogaland, og i Norge for øvrig.

NOVASOL – Med kunden i fokus siden 1968

Hos NOVASOL står kundens opplevelse i fokus. Vi tror på at god service er nøkkelen til en uforglemmelig ferie. Derfor er vi med deg på hele reisen – før, under og etter – slik at du alltid skal føle at du er i trygge hender når du leier en feriebolig med oss.

Når du har bestemt deg for å leie en hytte i Rogaland, kan du enkelt gjennomføre bookingen her på våre nettsider.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til Rogaland og NOVASOL.