search

Hytte og feriehus i Hardanger

Hardanger byr på vakker natur og mange slags aktiviteter. Hardangervidda Nasjonalpark er uforglemmelig fin, og i flere elver venter drømmelaksen på deg. Det er lagt opp flotte ruter for sykkelturer, fotturer og bilturer. Den spennende hansabyen Bergen ligger kun 1,5 - 3 timer kjøring fra Hardanger. Hvis du skal benytte deg av feriehusutleie i Norge, så er du garantert en fin ferie med hytte i Hordaland. NOVASOL utleie av ferieboliger i Hardanger ønsker deg velkommen til spennende og naturskjønne dager i Hardanger.

Lei hytte eller feriehus i Hardanger

Kom nær naturen i en hytte 

Naturen i Hardangerområdet er vakker og idyllisk. Hardangerfjorden (ca. 180 km lang) er en kjent fjord, og er Norges nest lengste fjord etter Sognefjorden. Kulturlandskapet rundt fjorden er et vakkert syn, og mange turister drar hit for å oppleve dens landskap. Isbreene Folgefonna og Hardangerjøkulen er to vakre isbreer som befinner seg i Hardanger. Førstnevnte er Norges tredje største isbre, og befinner seg på Folgefonnhalvøyen, mens sistnevnte er Norges sjette største isbre og befinner seg i Eidsvik og Ulvik kommune.

Det finnes også nasjonalparker i fylket, Nasjonalparken Hardangervidda er svært kjent, og er Nord Europas største høyfjellsplatå. Her finner du et stort nett av merkede turløyper, dersom turgåing er ønskelig.

Naturen består ikke bare av fjorder og fjell, men også vannfall, og de kjente vannfallene er Låtefossen, Vøringsfossen og Steinsdalsfossen. Rallarveien har også utbygget sykkel- og gangvei, og denne går mellom Haugastøl - Finse - Hallingskeid - Myrdal - Flåm. (95 km). Værforbehold må imidlertid tas før man begir se ut på en slik tur. I mai er Hardanger vakrest, da fruktblomstringen tar fatt, og fylket viser seg fra sin fineste side.

Opplev naturen ved Hardangerfjorden

Aktiviteter, kultur og opplevelser i Hardanger

Det er en rekke kultur, aktiviteter og opplevelser man kan ha dersom man besøker Hardangerfylket. Man kan ta turen til den kjente Hardangerfjorden, og kombinere en aktivferie med en naturopplevelse. Dessuten kan man ta turen til de kjente isbreene nevnt ovenfor, Folgefonna og Hardangerjøkulen. En uforglemmelig opplevelse!

I Tyssedal kan du besøke et norsk vasskraft- og industristadmuseum, en spennende severdighet. Prisen for voksne ligger på 90 kr, mens barn under 12 år har gratis inngang.

Et must er å besøke den kjente nasjonalparken Hardangervidda, og her vil man også kunne benytte seg av aktivitetsmuligheter samt se vakkernatur, og få en kulturellopplevelse. Ta fjellturen til Trolltunga, en av de mest spennende fjellformasjonene i Norge, som ligger over Ringedalsvannet. Utsikten er fantastisk, og et populært gåsted for mange turister. Utforsk NOVASOLs feriehusutleie og finn den perfekte hytta til din neste ferie i Norge!