search

Feriehus og hytte i Hordaland

La deg trollbinde av regionen Hordaland med sin spesielle sjarm og de mange fjordene. Uansett om du starter ferien i øst der Hardangervidda stuper steilt ned i fjorden, i vest ved Atlanterhavet eller i travle Bergen, er det alltid fjordene som preger landskapet. Du finner mange av våre hytter langs Hordalandskysten og på øyene utenfor. Lei din neste hytte i Hordaland hos NOVASOL og opplev et av Norges aller vakreste fylker.

I Hordaland venter et «Norge i miniatyr». Her vil du oppdage store variasjoner i naturlandskapet. Fjorder, fosser, fjell, jordbruksbygder og byer knytter fylket sammen til en skikkelig feriefryd. Velkommen til NOVASOL og våre hytter i Hordaland!

Naturomgivelser

Hardangerfjorden, som med sine 179 kilometer er fylkets lengste fjord, strekker seg fra havet og langt inn i landet. Der støter den på Hardangervidda ved fjord – og fjellandsbyen Eidfjord. Langs fjorden ligger det tettsteder som er berømte for sin skjønnhet og fruktbare jorder. Lei en hytte i Hordaland i mai og opplev den verdenskjente fruktblomstringen i Hardanger. Fra midten av mai står tusenvis av frukttrær i blomst mellom fjell og fjord. Dette er Norge på sitt aller vakreste og en opplevelse du bør unne deg minst én gang i året. Den perfekte rammen rundt oppholdet får du i en av NOVASOLs hytter i Hordaland. 

Fylkets naturlige sentrum er Bergen. Byen under de syv fjell er Norges nest største og byr på kjente attraksjoner som Fisketorget med Bryggen, Fløibanen som tar deg opp til vakker utsikt på Fløyen, Akvariet og Bergenhus festning. Vest og nord for Bergen finner du et typisk kystlandskap med hundrevis av større og mindre øyer, fjorder og sund. Bergenshalvøya, Osterøya og områdene langs og nord for Bergensbanen er av en annen karakter; her dominerer fjell og daler. NOVASOLs feriehus i Hordaland finner du spredt utover store deler av fylket.

Lei hytte eller feriehus nær Bergen, Hordaland

Aktiviteter og severdigheter

En hytte i Hordaland er også for deg som søker gode opplevelser på vinterstid. Vintersportsstedet Voss kan takket være et stabilt innlandsklima som regel by på gode snøforhold vinterstid. Den internasjonale festivalen Vossajazz går av stabelen ved påsketider og trekker årlig tusenvis av besøkende til den vakre fjellbyen. NOVASOLs satsing på hytteutleie i Hordaland omfatter også en rekke hytter i fjellområdene.

Blant et stort utvalg av aktiviteter i Hordaland kan du mellom annet besøke Baroniet i Rosendal, også kjent som Skandinavias minste slott, som hvert år lokker tusenvis av besøkende til fagre Kvinnherad. Og like bak troner den mektige Folgefonna, som er den tredje største isbreen i Norge og frister med mektige naturopplevelser året rundt. Med en av våre hytter i Norge som base, er grunnlaget for vellykkede feriedager allerede lagt.

Fiskeferie i Hordaland

Det er gode fiskemuligheter fra land og i båt hele året da det stort sett er rolige og fine værforhold. Fisk derfor med deg middag til familie og venner når du er på ferie i Hordaland. Ingenting smaker vel bedre enn selvfanget fisk? 

Sunnhordland er et eldorado for fritidsfiskeren. I den ytterste delen av regionen møter du havet og svært gode fiskemuligheter. Når du skal leie feriehus i Norge vil du oppdage at mange er det vi kaller «fiskehus». Her er det tilrettelagte forhold for fiskeferie, ofte med sløyeplass, fryser og båt. I Sunnhordland er det også mulig å bli med ut på guidede turer med lokale fiskere. Det er også mulig å fiske i ferskvann, men da kreves fiskekort. 

Tysnes og Fitjar er perfekte områder for deg som ønsker å utforske regionen i kano, kajakk eller båt. Her kan du finne deg din egen badeplass eller øy med mulighet for grilling, bading og avslappende dager. 

Lei hytte i Hordaland og opplev blomstringen i Hardanger

Leie feriehus og hytte i Hordaland

NOVASOL satser stort på hytteutleie i Hordaland. Vi har feriehus langs kysten som er spesielt tilrettelagt for fisketurisme. Vi har koselige fjellhytter, idylliske landsted ved fjordene og flotte feriehus med nærhet til Bergen. Vårt utvalg av feriehus i Hordaland er like mangfoldig som fylket selv. Lei en NOVASOL feriebolig og utforsk denne spennende feriedestinasjonen.