search

Feriehus og hytte i Hordaland

Fjordene trollbinder regionen Hordaland med sin spesielle sjarm. Uansett om du starter reisen i øst der Hardangervidda stuper steilt ned i fjorden, i vest ved Atlanterhavet eller i Bergen, så er det alltid fjordene som preger landskapet. Mange av NOVASOLs hytter i Norge ligger langs Hordalandskysten og på øyene utenfor. Vi kan med stolthet si at Hordaland er et av de flotteste stedene å leie hytte i Norge.

Naturomgivelser

Hardangerfjorden, som med sine 179 km er Hordalands lengste fjord, strekker seg fra havet og langt inn i landet, der den støter på Hardangervidda ved fjord- og fjellandsbyen Eidfjord. Langs fjorden ligger det tettsteder som er viden kjent for sin skjønnhet og sine fruktbare åkre. Legger du kan du oppleve den verdensberømte fruktblomstringen. Fra midten av mai står tusenvis av frukttrær i blomst her i det skrånende landskapet mellom fjell og fjord. Dette er Norge på sitt aller vakreste og en opplevelse alle burde unne seg en gang i livet. Den perfekte ramme rundt oppholdet får du ved å leie en hytte i Hordaland.

Fylkets naturlige sentrum er Bergen. Byen under de syv fjell er med sine drøyt 275.000 innbyggere Norges nest største og byr på kjente attraksjoner som Fisketorget med Bryggen, Fløibanen som fører steilt opp til vakker utsikt på Fløyen, Akvariet og Bergenshus festning. Vest og nord for Bergen finner du et typisk kystlandskap med hundrevis av større og mindre øyer, fjorder og sund. Bergenshalvøya, Osterøya og områdene langs og nord for Bergensbanen er av en annen karakter; her dominerer fjell og daler. NOVASOLs feriehus i Hordaland finner du spredt utover store deler av fylket.

Lei hytte eller feriehus nær Bergen, Hordaland

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Hordaland er også vintersportsstedet Voss, som takket være et stabilt innlandsklima somregel byr på gode snøforhold vinterstid. Den internasjonale festivalen Vossajazz går av stabelen ved påsketider og trekker årlig tusenvis av besøkende til den vakre fjellbyen. NOVASOLs satsing på hytteutleie i Hordaland omfatter også en rekke hytter i fjellområdene.

Blant et stort utvalg av aktiviteter i Hordaland kan du mellom annet besøke Baroniet i Rosendal, også kjent som Skandinavias minste slott, som hvert år lokker tusenvis av besøkende til fagre Kvinnherad. Og like bakom troner den mektige Folgefonna, som er den tredje største isbreen i Norge og frister med mektige naturopplevelser året rundt. Med en av hytter i Norge som base er grunnlaget for vellykkede feriedager allerede lagt.

Det er gode fiskemuligheter fra land og i båt hele året da det stort sett er rolige og fine værforhold. Fisk derfor med deg middag til familie og venner når du er på ferie i Hordaland. Ingenting smaker vel bedre enn selvfanget fisk? Et tips er å dra til Sunnhordland for å fiske, da det er svært gode fiskeområder her. En stor del av næringen er fiske og ligger i historien langt tilbake i tid, spesielt Austevoll og Bømlo ut mot Nordsjøen er et godt område for havfiske.

Ellers er Tysnes og Fitjar et Eldorado for kano/kajakk og båt interesserte for unike opplevelser med mange flotte badeplasser, fin din egen øy for grilling, bading og avslappende dager.

Hytte i Hordaland

NOVASOL satser stort på hytteutleie i Hordaland. Vi har feriehus langs kysten som er spesielt tilrettelagt for fisketurisme. Vi har koselige fjellhytter, idylliske landsted ved fjordene og flotte feriehus med nærhet til Bergen. Vårt utvalg av feriehus i Hordaland er like mangfoldig som fylket selv. Lei en NOVASOL feriebolig og utforsk denne spennende feriedestinasjonen.