search

Feriehus og hytte i Bergen

Bergen gir ikke følelsen av å være en storby, til tross for at byen er landets nest største. Når du vandrer mellom gamle trehus, brosteinsgater og trange smug, er det heller ordet koselig du får i tankene, enn trendy og moderne by. Det er likevel slik at Bergen er en spennende blanding  av historie, tradisjon, kunst og moderne byliv. Lei en hytte i Bergen og omegn, og opplev alt byen kan tilby av opplevelser og severdigheter.  

Attraksjoner og severdigheter

Bergen by er en attraksjon i seg selv. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er en fantastisk blanding av gamle trebygninger og mer moderne bygg. Ta turen ned til Bryggen, som i høysesong er den absolutt travleste delen av byen. Her ligger blant annet Fisketorget, der du kan kjøpe deg et deilig fiskemåltid. Her befinner du deg ikke langt unna flere av Bergens spennende attraksjoner.  

  • Mariakirken er Bergens eldste bygning. Kirken ligger bak Bryggen og er derfor lett å nå dersom du befinner deg i sentrum. Bygget ble reist en gang mellom 1130 og 1170. I sommermånedene er det mulig å bli med på guidede turer gjennom kirken. 
  • Ta turen innom det Hanseatiske Museum, dersom du vil lære mer om hvordan de tyske kjøpmennene fra Hansaforbundet levde. Bergen var fram til tidlig på 1800-tallet en av de største byene i Skandinavia, og et viktig europeisk handelssentrum.  Det ble eksportert blant annet tørrfisk fra Bergen til Sentral – og Sør-Europa. 
  • Ikke langt fra sentrum ligger huset  som var Edvard Griegs hjem i 22 år. På Edvard Grieg Museum Troldhaugen er blant annet innredningen i stuene akkurat den samme som den var i 1907.  

Dersom du ønsker mer informasjon om hvilke attraksjoner du bør få med deg, kan du stoppe innom turistinformasjonen på Fisketorget. 

Lei hytte ved Bergen

Opplevelser og aktiviteter i Bergen 

Når du leier en hytte i Bergen er ikke ferien komplett uten en tur med Fløibanen opp til Fløyen. Ikke langt fra Bryggen finner du inngangen til banen, og på knappe seks minutter befinner du deg 320 moh. På toppen finnes det lekeplass, restaurant og kiosk. Det er også mange fine stier i området, som passer like godt for barnefamilier som mosjonister. Nyt den flotte utsikten over byen og fjordene rundt, før du tar banen eller går ned igjen. 

Akvariet i Bergen er Norges største og en populær attraksjon. Her kan små og store lære mer om fisk fra både Norge og andre deler av verden, slanger, krypdyr, slanger, insekter, krokodiller, pingviner, seler og sjøløver. I løpet av besøket får du mulighet til å være tilstede under foring av flere av dyrene. Kanskje får du også se noen av dyrene presentere noen triks?

Natur i Hordaland

Leie av feriehus i Norge betyr ferie i spektakulær natur, og Bergen er intet unntak. Bergen er omkranset av de syv fjell og UNESCOs verdensarvlistede fjorder. Benytt muligheten til å utforske naturattraksjonene som har gjort Bergen til et av verdens mest spennende reisemål. Fra byen kan du for eksempel bli med på dagsturer til Sognefjorden eller Hardangerfjorden. 

Ta turen opp til ett eller flere av de syv fjellene som ligger rundt byen. Stoltzekleiven, Ulriken og Fløyen er de mest populære og gir en flott utsikt. På en ferie i Bergen befinner du deg heller ikke langt unna en av Norges mest berømte toppturer, nemlig Trolltunga.

Kultur og uteliv i Bergen

Bergen har gjennom årene utviklet seg til å bli en kulturscene i verdensklasse og har tidligere blitt kåret til Europeisk kulturby. Byen er hjemsted for mange av landets mest kjente artister; Sissel Kyrkjebø, Kurt Nielsen og KYGO er bare noen av artistene. I tillegg kan byen skilte med kulturelle bautaer som Ludvig Holberg, Johan Christian Dahl og Edvard Grieg.  

Gjennom hele året går spennende arrangementer av stabelen – her er det noe for alle. Vi kan nevne Bergensfest, Festspillene og  7-fjellsturen. 

Leie feriehus i Bergen med NOVASOL

Lei et feriehus i Bergen og nyt fordelen av å overnatte i private omgivelser på din neste ferie. Våre feriehus og hytter i bergensområdet varierer i både stil, pris og størrelse, slik at du kan være sikker på å finne akkurat det huset som passer best for deg og din ferie. Når du leier en hytte i Bergen har du et perfekt utgangspunkt til å utforske alle attraksjoner i Hordaland som er verdt å få med seg, samtidig som at du har kort vei både til natur og by - en perfekt kombinasjon med andre ord!

Om du ikke finner drømmehytten blant vårt utvalg i Bergen, kan du ta en titt på våre andre hytter i Hordaland og i resten av Norge. Husk at vi også er den største formidler av feriehus i Europa.