search

Hytte og feriehus i Bømlo

Velkommen til øyriket Bømlo! Fra en hytte i Bømlo kan du benytte deg av et fantastisk utvalg aktiviteter rett utenfor døren. Her kan du bo tett på Nordsjøen og de opplevelsene havet byr på. Kommunen består stort sett av holmer og øyer, som er knyttet sammen av flere bruer. Den største øya er Bømlo, som står som Sunnhordlands siste skanse mot storhavet, og her ligger blant annet kommunesenteret Svortland, der du finner et godt utvalg av butikker og spisesteder. Legger du ferien til en hytte i Bømlo, kan du utforske de idylliske øysamfunnene kommunen er satt sammen av. 

Aktiviteter og opplevelser

Bømlo er et sant paradis for fiskeentusiaster! Mange tar med seg utstyret til hytta i Hordaland, for her finnes det nesten uendelige fiskemuligheter. Enten du velger å fiske på egenhånd, eller med guide, er det gode muligheter for at det blir fisk på kroken. Bømlo har en vakker skjærgård, som er ideell for båtliv. Ved flere av våre ferieboliger i Hordaland er båtleie inkludert, eller det er mulig å leie båt rett i nærheten. Vil du leie feriehus i Hordaland og ønsker å leie båt, kan du krysse av for dette når du bruker vår søkefunksjon. 

Dersom du pakker med turskoene på ferien, kan du glede deg over fine turområder i Bømlo. Du kan vandre gjennom naturlandskap som er svært variert, og spenner seg fra bergknauser ved havet til frodige skogsområder. Fra hytta i Bømlo har du også et godt utgangpunkt for å besøke de ulike øyene i kommunen. Ta for eksempel turen over til det lille øysamfunnet på Espevær. Du kan ta fergen MS Rose Ekspress over til øya, og overfarten tar rundt 10 minutter. Til tross for et lite antall innbyggere er øya i aller høyeste grad livskraftig. Under besøket kan du besøke noen av de lokale severdighetene, som UFO-ringen. Den mystiske ringen ble oppdaget i 1976, og det er fortsatt et mysterium hvordan den oppsto. 

Severdigheter 

Det sies at det var på øya Moster at Olav Tryggvason begynte kristningen av Norge. Her reiste han også den første kirken i 995. I dag står Moster gamle kirke der den første kirken stod i Mosterhamn. Senere, i 1024, kom Kong Olav den Hellige til Mostratinget for å presentere «Kristenretten», lovverket som ligger til grunn for dagens lover, for første gang. Det er derfor verdt å ta seg en tur til Moster, og oppleve stedet som har vært senter for mange viktige hendelser i Norges historie. I Moster Amfiet venter en rekke spennende utstillinger, og det arrangeres mye spennende her i løpet av året. Annen hvert år settes for eksempel Mostraspelet opp, et spill som tar for seg innføringen av kristendommen i Norge. 

Du visste kanskje ikke at Bømlo opplevde et «gullrush» på 1880-tallet? I den perioden kom mange til heiene nord for Lyklingsjøen for å prøve lykken. Gullgruvene er nå et populært turistmål, og hvem vet, det er kanskje gull å finne i gruvene enda? Rundt 250 kilo rent gull har blitt hentet ut av gruvene. Dersom du vil ha litt informasjon om steineksporten i området, kan du ta deg en tur til Moster Amfi før du reiser ut til gruvene. Det finnes også fine turløyper i området. 

Hytte og feriehus i Bømlo

Legger du ferien til en hytte i Sunnhordland, er Bømlo en ypperlig destinasjon for deg som søker opplevelser og aktiviteter nær havet. Uansett om du velger ta med familien på en bilferie, reiser alene eller med venner, vil en ferie i Bømlo by på gode opplevelser. 

NOVASOL formidler ferieboliger der alt ligger til rette for deg som ønsker en fiskeferie. Disse ferieboligene kaller vi fiskehus, som betyr at de ligger i nærheten av gode fiskemuligheter, har sløyeplass og ofte båt inkludert eller til leie. NOVASOL formidler et stort antall ferieboliger i Norge, og mange av disse er fiskehus.