search

Hytte og feriehus i Voss

I hjertet av Hordaland ligger nydelige Voss, kjent som Norges ekstremsporthovedstad, men du trenger ikke være ekstremsportutøver for å legge ferien hit. Voss er et snøsikkert område vinterstid, og med alpinsentre og langrennsanlegg i verdensklasse, er Voss et vinterparadis for alle fra nybegynnere til profesjonelle utøvere. Her blir du møtt av snødekte fjelltopper, dype daler, fosser og innsjøer, og denne vestlandsperlen har helt klart det som trengs for fine naturopplevelser hele året.

 

Ønsker du å prøve noen lokale retter på ferie i Norge, har området mattradisjoner som går langt tilbake i tid. Her kan du blant annet spise pinnekjøtt, smalahove og rømmegrøt. Et NOVASOL feriehus i Voss kommer dessuten med mulighet til å tilberede mat «hjemme», slik at du kan spise akkurat det du har lyst på når som helst.

Kultur

Det er ingen grunn til å sitte stille på hytteferie i Hordaland. Ekstremsportveko i Voss er en årlig sports- og musikkfestival, og et av verdens største og mest suksessfulle arrangementer av sitt slag. Siden oppstarten av Ekstremsportveko i 1997 har folk utfordret seg selv, elementene og naturkreftene i sportsgrener som rafting, skateboarding, fallskjermhopping, paragliding, hanggliding, klatring, cliff diving og mye mer. Her konkurreres det i utallige grener, og kunnskap deles på tvers av sportsarenaene. Gjennom årene har også musikkscenen under arrangementet blitt en viktig del av den totale festivalopplevelsen hvor store nasjonale så vel som internasjonale artister inntar scenen for å føle på adrenalinrushet.

Attraksjon

Vinterparadiset byr også på opplevelser utenfor vintersesongen. Prøv innendørs fallskjermhopping hos VossVind og kjenn på følelsen av å sveve i fritt fall. Vindtunellen er den første av sitt slag i Norge, og simulerer følelsen av å hoppe i fallskjerm. En luftig opplevelse utenom det vanlige, åpent hele året for alle fra 5 år og oppover.

Naturomgivelser

Som del av Verdensarven Vestnorsk fjordlandskap tilbyr Voss en rekke spektakulære naturopplevelser som fossefall, innsjøer, elver, majestestiske fjell og fantastisk utsikt. I gangavstand fra sentrum ligger det spektakulære Bordalsgjelet. Her følger du en tilrettelagt sti gjennom dalen som tar deg til jettegrytene og gjelet som har blitt til gjennom årtuseners formasjon av isen og elva. Stalheimskleiva er en Nord-Europs bratteste veier og ble bygd i peroden 1842-1846. Strekningen består av tretten hårnålssvinger hvor det på toppen åpner seg en overveldende utsikt mot Nærøydalen.