search

Feriehus i Kali

På den vakre øya Ugljan ligger den lille fiskerlandsbyen Kali. Lei et feriehus i Kali, og nyt et opphold i idylliske omgivelser. Landsbyen kan blant annet by på fantastisk dalmatisk gastronomi og gode muligheter for avslappende dager ved havet. Øya Ugljan er knyttet til den historiske byen Zadar med ferge fra Preko. Kali er det største tettstedet på øyene i Zadars skjærgård. Her er fisk og oliven viktig for lokalbefolkningen, og på ferie her må du bare smake de lokale råvarene. Selve landsbyen har sterke spor av tradisjonell dalmatisk arkitektur, noe som gir Kali en helt spesiell atmosfære. Besøk festningen Siget for et innblikk i landsbyens historie og en fantastisk utsikt over området rundt. I Kali går ting i litt roligere tempo enn det vi er vant med her hjemme. Se kirken Sv. Lovro, som er oppkalt etter byens helgen ved samme navn.  Hvert år går den eldgamle festivalen Tunuare av stabelen. Festivalen er en hyllest til fiskerne, og et av høydepunktene er når båtene kjører ned Zadar-kanalen. Nyt utsikten fra land mens du nyter et nydelig fiskemåltid. 

Feriehus på øya Ugljan

Mange av våre gjester ser etter vakre øyparadis når de skal leie feriehus i Dalmatia. Ugljan er en frodig øy, som er kjent for sine grønne skoger, olivenlunder, vingårder og annen middelhavsvegetasjon. Øyas befolkning har lange tradisjoner innen fiske, noe du vil merke på restaurantenes menyer. For deg som ønsker å være aktiv i løpet av oppholdet venter en rekke gode turmuligheter til fots eller på sykkel. Det er også fine forhold for deg som vil leie båt eller kajakk, eller prøve deg på dykking. 

Feriehus i Kali på øya Ugljan

Opplevelser og attraksjoner

Det har bodd mennesker på Ugljan siden steinalderen, og det er derfor flere historiske severdigheter på øya. Leier du feriehus i Kroatia befinner du deg aldri langt unna storslagne byer med en spennende historie. Fra Ugljan tar det deg rundt 25 minutter til Zadar med ferge. Zadar ble i 2016 kåret til Europas beste turistby, og byen kan skilte med en rundt 3000 år lang historie. Zadar har blant annet vært underlagt Romerriket og det osmanske rike, noe du kan se på arkitekturen. Oppsøk severdigheter som St. Donatus-kirken, Anastasiakatedralen, og kreasjonene Sea Organ og Sun Salutation. 

Feriehus i Kali

Hos NOVASOL finner du feriehus over hele Europa. Mange av disse ligger på kjente destinasjoner, men vi har også ferieboliger utenfor allfarvei. Velger du en NOVASOL feriebolig til din neste ferie i Kroatia, kan du frem til et opphold i private omgivelser. Du kan enkelt bestille din neste ferie i Kali her på våre nettsider. Velkommen til NOVASOL og våre feriehus i Kali!