search
N
| Forfatter
(Publisert første gang: )

Feriehus og ferieleilighet i Split

Splits historie strekker seg helt tilbake til år 200, og er i dag en utrolig blanding av historie severdigheter og modernite fasiliteter. Splits sentrum er bygget opp rundt den romerske keiserens Diokletians palass, og du vil oppdage at mange barer, restauranter og butikker er bygget inn i ruinene av palasset. Legger du din neste ferie til et feriehus eller leilighet i Dalmatia, bør du ikke gå glipp av et besøk til Dalmatias vakre fylkeshovedstad, Split.

Gå på oppdagelsesferd i byens brosteinsgater, spis god mat, nyt dager med sol og bad og lær mer om Kroatias spennende historie! 

Severdigheter og opplevelser

Severdighetene i denne  byen er helt unike, og mange av dem er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. I tillegg kan du nyte moderne fasiliteter med alt det innebærer i form av bla. rene strender, sportsaktiviteter og trygge aktiviteter for barna. Første stopp bør være det allerede omtalte romerske palasset, bygget på 200-tallet, som den dag i dag dominerer byen med sin beliggenhet på en høyde. Palasset er en av de beste bevarte romerske bygningene i verden og og er absolutt verdt et besøk. 

Mange søker til parken Marjan for en pause fra det travle bylivet. Parken har en viktig historisk betydning og blir ofte omtalt som selve symbolet på byen. Du kan tilbringe flere timer i parken, for her er det mye å utforske, eller du kan følge de oppmerkede rutene. Det høyeste punktet er Telegrin, som måler 178 meter, og herfra får du en flott utsikt over gamlebyen og havnen. 

Ikke gå glipp av St.Dolmnius, Splits åttekantede katedral. St.Dolmnius var opprinnelig keiser Diokletians mausoleum, men gravkammeret ble omgjort til katedral på 500-tallet. Inne i selve katedralen kan du se vakker dekorasjon, med innslag fra romertiden. Ikke glem å ta en tur ned i krypten! 

Er du i humør for en liten utflukt, er det absolutt verdt å ta en tur ut til ruinene av Salona, en by omtalt allerede i 119 f.Kr. Arkeologer har gjort mange interessante funn, og i dag kan du se mange av disse skattene utstilt. Besøket begynner ved Tusculum Museet, der du kan kjøpe inngangsbillett og fåutdelt et kart over området. 

Når du er fornøyd for dagen, eller bare vil ta en pust i bakken, kan du sette deg på en av de hyggelige restaurantene og prøve den lokale retten dalmatinski prsut, med et glass kroatisk øl. Kulturhovedstaden Split er absolutt verdt et besøk!

Feriehus og leilighet i Split

Strandliv

Få ting roper sol og bad som et feriehus i Kroatia! Nyt lange dager på fine rullesteinsstrender, med tilgang på krystallklart vann. Vi har samlet noen av de mange strendene i Split: 

  1. Bene: En veldig populær steinstrand på sørsiden av Marjan-parken. Hit kommer du deg med offentlig transport
  2. Jezinac: Rullesteinsstrand med moderne fasiliteter. Her har du kiosk, restauranter og barer i nærheten. 
  3. Zvoncac: Rullesteinsstrand ikke langt fra bykjernen. 
  4. Trstenik: En av byens mest velholdte strender. 
  5. Bačvice: Veldig populær sandstrand. I høysesong er det liv og røre på denne stranden hele døgnet, grunnet de mange restaurantene og barene. Her kan du også se noen spille den lokale strandssporten picigin - en strandsport beskyttet av lov som kulturarv. 

 

Lei feriehus i Dalmatia

Feriehus i Split

NOVASOL har en rekke feriehus i Dalmatia og i Split. I flere av feriehusene er det tillatt med husdyr, slik at også den firbeinte kan være med på ferien. Regionen kan vise til en rekke flotte naturområder som passer perfekt om hunden vil ut å springe i åpne omgivelser. Split har beliggenhet på en halvøy, og her finner du store parkområder. Split inviterer til en fin tur enten du har med deg kjæledyr eller bare ønsker å komme deg litt opp i høyden for å nyte en storslått utsikt over havet og den vakre byen.

På ferie i Dalmatia er du aldri langt unna flotte byer, vakre strender og spennende historie. Fra Split kan du for eksempel ta ferge til øya Hvar, den mest solsikre øya langs kysten. Her kan du i tillegg se Stefanskatedralen og Europas eldste byteater. Dersom du ikke får nok av middelalderkulturen og historiske bygninger, kan du ta en dagstur inn til Dubrovnik. 

NOVASOL har en rekke feriehus i Kroatia og i kulturhovedstaden Split. Velg de fasilitetene du ønsker og finn det perfekte feriehuset Dalmatia til din ferie. NOVASOL ønsker deg velkommen til en herlig ferie i vakre Kroatia!