search

Feriehus og ferieleiligheter i Split

Split er Dalmatias største by og den perfekte feriedestinasjon for en badeferie med urbane impulser. Her kan du leie feriehus i den sjarmerende byen, som ligger rett ved Adriaterhavet og den kroatiske skjærgården. I Splits gater kan du oppleve det lokale markedet og gå på oppdagelse i den gamle bydelen. Splits historie strekker seg helt tilbake til år 200, og sentrum er bygget opp rundt den romerske keiserens Diokletians palass. Folk begynte å flytte inn i palasset tre århundrer etter at Diokletian døde. 

Legger du din neste ferie til et feriehus i Dalmatia, bør du ikke gå glipp av et besøk til Dalmatias vakre fylkeshovedstad, Split. Gå på oppdagelsesferd i byens brosteinsgater, spis god mat, nyt dager med sol, og lær mer om Kroatias spennende historie! 

Lei feriehus i Dalmatia

Om reisemålet Split

 • Slik kommer du deg dit: I sommerhalvåret går det jevnlig direkteflyvninger. Flytiden er på rett over tre timer.
 • Strender: I Split er strendene som regel av rullesten. Du kommer deg fra gamlebyen til stranden på bare seks minutter. 
 • Når skal du reise? De fleste velger å legge ferien i Split til juni, juli og august. Dette er dog de travleste månedene, så om du vil reise på et litt roligere tidspunkt bør du se på reise i september eller oktober. Da er badetemperaturene i Adriaterhavet fortsatt gode, og byen er mye roligere.
 • Valuta: Kroatisk kuna eller euro.

Severdigheter og opplevelser

Severdighetene i denne byen er helt unike, og mange av dem er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. I tillegg kan du nyte moderne fasiliteter med alt det innebærer i form av bl.a. rene strender, sportsaktiviteter og trygge aktiviteter for barna.

 • Første stopp bør være det allerede omtalte romerske palasset, bygget på 200-tallet, som i dag dominerer byen med sin beliggenhet på en høyde. Palasset er en av de beste bevarte romerske bygningene i verden og er absolutt verdt et besøk. 
 • Mange søker til parken Marjan for en pause fra det travle bylivet. Parken har en viktig historisk betydning og blir ofte omtalt som selve symbolet på byen. Du kan tilbringe flere timer i parken, for her er det mye å utforske, eller du kan følge de oppmerkede rutene. Det høyeste punktet er Telegrin, som måler 178 meter, og herfra får du en flott utsikt over gamlebyen og havnen. 
 • Ikke gå glipp av St.Dolmnius, Splits åttekantede katedral. St.Dolmnius var opprinnelig keiser Diokletians mausoleum, men gravkammeret ble omgjort til katedral på 500-tallet. Inne i selve katedralen kan du se vakker dekorasjon, med innslag fra romertiden. Ikke glem å ta en tur ned i krypten! 
Feriehus og leilighet i Split

Utfluktsmuligheter

Er du i humør for en liten utflukt, er det absolutt verdt å ta en tur ut til ruinene av Salona, en by omtalt allerede i 119 f.Kr. Arkeologer har gjort mange interessante funn, og i dag kan du se mange av disse skattene utstilt. Besøket begynner ved Tusculum Museet, der du kjøper inngangsbillett og får utdelt et kart over området. 

Besøk den historiske byen Trogir, som står på UNESCOs verdensarvliste. Byen ligger kun 30 minutters kjøring fra Split og kan friste med svaiende palmer og et historisk bysentrum. 

Du kan ta en dagstur ut til øya Brac, eller til byen Bol, der du finner Kroatias mest berømte strand, Zlatni Rat. For deg som er interessert i å oppleve den kroatiske naturen, anbefales en tur til nasjonalparken Krk. Parken er kjent for sitt overflod av fossefall og postkortverdige natur. 

Når du er fornøyd for dagen, eller bare vil ta en pust i bakken, kan du sette deg på en av de hyggelige restaurantene og prøve den lokale retten dalmatinski prsut, med et glass kroatisk øl. Kulturhovedstaden Split er absolutt verdt et besøk!

Badeferie i Split

Få ting roper sol og bad som et feriehus i Kroatia! Nyt lange dager på fine rullesteinsstrender, med tilgang på krystallklart vann. Vi har samlet noen av de mange strendene i Split: 

 1. Bene: En veldig populær steinstrand på sørsiden av Marjan-parken. Hit kommer du deg med offentlig transport
 2. Jezinac: Rullesteinsstrand med moderne fasiliteter. Her har du kiosk, restauranter og barer i nærheten. 
 3. Zvoncac: Rullesteinsstrand ikke langt fra bykjernen. 
 4. Trstenik: En av byens mest velholdte strender. 
 5. Bačvice: Veldig populær sandstrand. I høysesong er det liv og røre på denne stranden hele døgnet, grunnet de mange restaurantene og barene. Her kan du også se noen spille den lokale strandssporten picigin - en strandsport beskyttet av lov som kulturarv. 
Feriehus nær Split

Shopping og matopplevelser

Det ligger mange spennende butikker i Splits gamleby. Det er selvfølgelig også mange lokale markeder og flere store kjøpesentre. Som i de fleste storbyer finnes det stort sett alle typer internasjonale restauranter i Split. Prisnivået er lavere enn hjemme, spesielt om du velger en lokal «konoba», en tradisjonell taverna. Ved havnen ligger det flere fiskerestauranter. Her får du servert ferskfanget fisk og skalldyr, med tilhørende lokalprodusert øl eller vin. Når du velger overnatting i feriehus har du dessuten mulighet til å tilberede mat selv. Du får kjøpt lekre råvarer på markedene. Måltidet kan du nyte på feriehusets terrasse. 

Overnatting i Split

NOVASOL har en rekke feriehus som passer perfekt for deg som søker overnatting i Split. I flere av våre feriehus i Europa er det dessuten tillatt med husdyr, slik at også den firbeinte kan være med på ferien. Regionen kan vise til en rekke flotte naturområder som passer perfekt om hunden vil ut å springe i åpne omgivelser. Split har beliggenhet på en halvøy, og her finner du store parkområder. Split inviterer til en fin tur enten du har med deg kjæledyr eller bare ønsker å komme deg litt opp i høyden for å nyte en storslått utsikt over havet og den vakre byen.

På ferie i Dalmatia er du aldri langt unna flotte byer, vakre strender og spennende historie. Fra Split kan du for eksempel ta ferge til øya Hvar, den mest solsikre øya langs kysten. Her kan du i tillegg se Stefanskatedralen og Europas eldste byteater. Dersom du ikke får nok av middelalderkulturen og historiske bygninger, kan du ta en dagstur inn til Dubrovnik. 

NOVASOL har en rekke feriehus i Kroatia og i kulturhovedstaden Split. Velg de fasilitetene du ønsker og finn det perfekte feriehuset i Dalmatia til din ferie. NOVASOL ønsker deg velkommen til en herlig ferie i vakre Kroatia